Marquetteloop: groots evenement in de regio dat nog elk jaar groeit (2024)

';

24

juni

2024

|

14:01

Europe/Amsterdam

Samenvatting

Even leek het niet door te gaan, maar tot grote opluchting van veel hardloopfanaten en toeschouwers was er gisteren toch weer een Marquetteloop. De 41e editie van dit sportieve evenement, dat wordt georganiseerd door Atletiekvereniging DEM, vond weer traditioneel in Heemskerk plaats. Hoe de lopers het deden, hoe waardevol het evenement voor de regio is en wat het belang van sponsoring vanuit Tata Steel is? Voorzitter Jos Stengs vertelt.

“Allereerst ben ik heel blij dat de Marquetteloop toch nieuw leven is ingeblazen na het afscheid van een aantal bestuursleden vorig jaar”, zegt Jos. “Met het aantrekken van nieuwe mensen, wisten we een bestuur te vormen en konden we de voorbereidingen opstarten. De loop is heel belangrijk voor Heemskerk, voor mensen die meedoen én voor mensen die traditiegetrouw langs de kant staan. Het is al jaren een van de grootste sportevenementen van het jaar hier. Iedereen kijkt ernaar uit.”

Kinderen in beweging krijgen

Dat de Marquetteloop een groots evenement is, werd gisteren opnieuw duidelijk. Met zo’n 1512 deelnemers aan de startlijn was er veel animo. Jos: “Het accent lag daarbij heel bewust op de kinderen. Juist hen willen we zoveel mogelijk motiveren om te sporten. Vooral bestuurslid Tineke Brasser heeft zich hier onwijs voor ingezet. Ze heeft de Heemskerkse scholen aangeschreven en is ook langs de scholen gegaan.” Naast de scholen in Heemskerk, werden de basisscholen in Beverwijk, Uitgeest en Castricum fysiek of digitaal benaderd. Met succes, want zo’n 850 enthousiaste kinderen renden de 1300 of 3300 meter. Na hun sportieve prestatie kregen zij allemaal een mooie medaille, een loopshirt van Tata Steel en een ijsje van Marx O’ Larry’s.

Als extra stimulans voor kinderen om mee te doen, had de organisatie een prijs van €500 voor de school met de hoogste participatie. De prijs ging naar basisschool De Lunetten in Heemskerk. De school mag zelf bepalen hoe dit geld wordt besteed.”

Voor iedereen een passende uitdaging

Marquetteloop: groots evenement in de regio dat nog elk jaar groeit (1) Na de wedstrijden in de ochtend voor de kinderen, was het ’s middags tijd voor de volwassenen. Zij konden kiezen voor de 7 km, 14 km of 21,1 km. Jos: “Daarbij lag de nadruk op de 7 km want net als bij de kinderen geldt dat we zoveel mogelijk volwassenen in beweging willen krijgen. 7 km is een afstand die relatief veel mensen wel kunnen lopen waardoor de drempel om mee te doen niet zo hoog is. Daarom hebben we in de promotie aan deze afstand de meeste aandacht besteed.”

De deelnemers aan de 14 en 21,1 km liepen hetzelfde rondje, maar dan respectievelijk 2 of 3 keer. Daarmee was er voor iedereen een passende afstand. De 21,1 km werd gewonnen door Maaikel Koenis, de 14 km door Mees de Ridder en de 7 kilometer door Tata-kampioen Michiel Knoef. De snelste Tata-kampioene was Wendy Venema. Een glansrol was er voor bedrijfsmascotte Rollie Staal®, die voor de eerste keer aanwezig was bij de Marquetteloop.

Enthousiaste voorbereiding

Met een deels nieuw bestuur, waren er dit jaar ook een paar nieuwe aspecten aan het evenement. Zo werd professioneel hardloper Stan Niesten gevraagd het startschot te geven. Met zijn komst kreeg de Marquetteloop een extra bijzonder tintje. Nieuw dit jaar waren ook de loopclinics die DEM voor de basisscholen organiseerde ter voorbereiding op de Marquetteloop. “Daarmee heeft DEM kinderen vier woensdagen lang alvast voorbereid en geënthousiasmeerd voor de loop. En daar was, net als voor de loop zelf, veel animo voor.”

Bijdrage Tata Steel aan samenleving

Tata Steel is al jaren hoofdsponsor van de Marquetteloop en daar is de organisatie blij mee. Jos: “Natuurlijk is dat bijzonder fijn want met de steun van Tata Steel wordt dit mooie evenement al jaren georganiseerd en kan het hopelijk nog jaren doorgaan. En ik denk dat het ook voor Tata Steel mooi is om dit kunnen doen. Op deze manier levert het bedrijf een bijdrage aan de samenleving en de sportiviteit van kinderen en volwassenen.”

Vooruitblik voor 2025

Na opnieuw een succesvolle editie dit jaar, kijkt de organisatie alweer uit naar komend jaar. Of we dan nog verrassingen kunnen verwachten? Jos denkt van wel. “Wij hadden voor dit jaar al het idee om een prijs uit te reiken aan de snelste school op de 3,3 kilometer. Omdat het voor ons de eerste keer is als organisatie hebben we dit idee in de ijskast gezet, maar voor komend jaar is het zeker een optie. Vanwege het succes zullen wij de loopclinics volgend jaar waarschijnlijk voortzetten. En we gaan proberen om de Marquetteloop nóg prominenter op de sportagenda van de basisscholen te krijgen.”

Marquetteloop: groots evenement in de regio dat nog elk jaar groeit (2)

marquetteloop-2024-medaille

Meer weten

  • Onze maatschappelijke betrokkenheid
  • Donaties en sponsoring
  • De toegevoegde waarde van Tata Steel in Nederland
Marquetteloop: groots evenement in de regio dat nog elk jaar groeit (2024)
Top Articles
Moon Rise Tonight Near Me
Fitfaith Ablackweb
Spasa Parish
Rentals for rent in Maastricht
159R Bus Schedule Pdf
Sallisaw Bin Store
Black Adam Showtimes Near Maya Cinemas Delano
Espn Transfer Portal Basketball
Pollen Levels Richmond
11 Best Sites Like The Chive For Funny Pictures and Memes
Things to do in Wichita Falls on weekends 12-15 September
Craigslist Pets Huntsville Alabama
Paulette Goddard | American Actress, Modern Times, Charlie Chaplin
Red Dead Redemption 2 Legendary Fish Locations Guide (“A Fisher of Fish”)
What's the Difference Between Halal and Haram Meat & Food?
R/Skinwalker
Rugged Gentleman Barber Shop Martinsburg Wv
Jennifer Lenzini Leaving Ktiv
Justified - Streams, Episodenguide und News zur Serie
Epay. Medstarhealth.org
Olde Kegg Bar & Grill Portage Menu
Cubilabras
Half Inning In Which The Home Team Bats Crossword
Amazing Lash Bay Colony
Juego Friv Poki
Dirt Devil Ud70181 Parts Diagram
Truist Bank Open Saturday
Water Leaks in Your Car When It Rains? Common Causes & Fixes
What’s Closing at Disney World? A Complete Guide
New from Simply So Good - Cherry Apricot Slab Pie
Drys Pharmacy
Ohio State Football Wiki
Find Words Containing Specific Letters | WordFinder®
FirstLight Power to Acquire Leading Canadian Renewable Operator and Developer Hydromega Services Inc. - FirstLight
Webmail.unt.edu
2024-25 ITH Season Preview: USC Trojans
Metro By T Mobile Sign In
Restored Republic December 1 2022
12 30 Pacific Time
Free Stuff Craigslist Roanoke Va
Wi Dept Of Regulation & Licensing
Pick N Pull Near Me [Locator Map + Guide + FAQ]
Crystal Westbrooks Nipple
Ice Hockey Dboard
Über 60 Prozent Rabatt auf E-Bikes: Aldi reduziert sämtliche Pedelecs stark im Preis - nur noch für kurze Zeit
Wie blocke ich einen Bot aus Boardman/USA - sellerforum.de
Infinity Pool Showtimes Near Maya Cinemas Bakersfield
Dermpathdiagnostics Com Pay Invoice
How To Use Price Chopper Points At Quiktrip
Maria Butina Bikini
Busted Newspaper Zapata Tx
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated:

Views: 5763

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.